voetbalzone

‘Ik had nooit gedacht dat die minpunten me zo snel de kop zouden kosten’

Erik van Dam13 nov 2015, 08:26
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2015, 08:26
Advertentie

Marinus Dijkhuizen presteerde vorig seizoen boven verwachting met Excelsior, dat op de vijftiende plaats eindigde in de Eredivisie. Terstond haalde het Engelse Brentford de trainer op in Rotterdam: de club werkt zeer intensief met statistieken en cijfermodellen en zag in Dijkhuizen de ideale man voor het nieuwe seizoen. Het liep anders en al na negen wedstrijden stuurden de Engelsen hem weg.

voetbalzone

Inmiddels heeft Dijkhuizen onderdak gevonden bij NAC Breda. In het Algemeen Dagblad blikt hij terug op zijn kortstondige verblijf op Engelse bodem en zegt hij dat hij het erg naar zijn zin had bij Brentford. De voetbalcultuur, het leven in Londen, de vriendelijke mensen bij de club en de spanning in de competitie vond hij allemaal optimaal. “Ik had niet het gevoel dat ik te hoog had gegrepen”, zegt de coach nu.

“Ik voelde me goed genoeg voor die baan. Alleen waren er een paar minpunten, waarvan ik nooit had gedacht dat die me zo snel de kop zouden kosten”, aldus Dijkhuizen. Hij zegt dat de innovatie werkwijze van Brentford, geïnspireerd door Rasmus Ankersen en het Deense FC Midtjylland, hem aanstond. “Ik had hem al eens horen spreken en was bezig zijn boek te lezen. Ik dacht oprecht dat het goed was voor mijn eigen ontwikkeling als trainer.”

Dijkhuizen begon met een gelijkspel tegen Ipswich Town en snelle uitschakeling in de Capital One Cup tegen Oxford United. Zijn derde wedstrijd leverde de eerste zege op: het werd 2-4 bij Bristol City. Vervolgens zat de oud-aanvaller nog zes duels op de bank, maar daarvan werd er maar één gewonnen. Brentford ontsloeg hem en stelde Lee Carsley aan als nieuwe sterke man: onder hem won de club vier van de eerste acht duels.

Bezig met laden …