voetbalzone

‘Ik had Van Gaal graag uitgelegd waarom ik deze keuze heb gemaakt’

Erik van Dam12 sep 2013, 11:17
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2013, 11:17
Advertentie

Erik Pieters werd na het WK 2010 voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal, door toenmalig bondscoach Bert van Marwijk. Door een blessure kon hij twee jaar later niet mee naar het EK 2012: zijn teamgenoot Jetro Willems verving hem in de selectie. De vraag is of Pieters er volgend jaar zomer wél bij zal zijn tijdens het WK 2014. Met Louis van Gaal heeft hij namelijk geen contact.

/

De 25-jarige linksachter was in juni mee met Oranje tijdens de tournee door Azië: hij speelde een helft tegen zowel Indonesië als China. In die periode sprak hij met de bondscoach over wat hij moest doen met zijn carrière: bij PSV blijven of weggaan, als de kans zich zou voordoen. In Voetbal International vertelt Pieters dat Van Gaal hem aanraadde in Eindhoven te blijven spelen.

“Dan zou ik Europees voetbal spelen”, legt Pieters uit. Hij nam het advies van de bondscoach mee in zijn afweging, maar koos uiteindelijk toch voor een transfer naar Stoke City. Hij regelde een telefonische afspraak met Van Gaal, maar die verbleef in Brazilië en dus werd het gesprek geannuleerd. “Later heeft hij me gebeld, maar mijn telefoon was leeg. Ik heb toen nog een keer geprobeerd, maar kreeg hem niet te pakken. Vervolgens heb ik niets meer gehoord. Tot de dag van vandaag heb ik hem niet gesproken. Jammer. Ik had hem graag uit willen leggen waarom ik deze keuze heb gemaakt.”

Bezig met laden …