voetbalzone

'Ik had veel geluk en dankzij God leef ik nog, ik had ook dood kunnen zijn'

Bart Kruyt09 jun 2011, 11:52
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2011, 11:52
Advertentie

Voor het eerst sinds het verschrikkelijke incident van vorige maand heeft Mehdi Carcela wat van zich laten horen. De 21-jarige middenvelder van Standard Luik werd in de titelwedstrijd met Racing Genk hard in zijn gezicht getrapt door Chris Mavinga en liep daarbij verschillende breuken in het gelaat op. “Dankzij God leef ik nog”, zegt Carcela donderdag in de pers.

“Ik weet helemaal niets meer van het incident”, zo laat de jongeling aan Het Laatste Nieuws weten. “Mijn eerste 'souvenir' aan de vreselijke blessure was een onderzoek onmiddellijk na mijn aankomst in het ziekenhuis. Ik besef dat ik veel geluk heb gehad. Dankzij God leef ik nog. Ik had immers dood kunnen zijn. De gebeurtenissen hebben mijn leven veranderd.”

Carcela sprak zaterdag voor aanvang van Marokko-Algerije (4-0), een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup, de supporters van het Marokkaanse elftal toe. Na zijn toespraak werd de naam van Carcela hard door de fans in het stadion gescandeerd. De Marokkaan hoopt binnen twee maanden de trainingen bij zijn Belgische werkgever weer te kunnen hervatten.

Bezig met laden …