voetbalzone

‘Ik had verwacht een keer de kans te krijgen in Oranje, dat is niet gebeurd’

Erik van Dam28 nov 2013, 06:08
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2013, 06:08
Advertentie

Alexander Büttner hoopte de laatste tijd stiekem op een uitnodiging van Louis van Gaal voor een wedstrijd van Nederland. De 24-jarige linksback maakt niet veel minuten bij Manchester United, maar koesterde hoop dat de bondscoach hem eens van dichtbij aan het werk zou willen zien. Tot nu toe bleef een invitatie voor een interland echter uit.

/

Oranje speelde de laatste maanden tegen Estland, Andorra, Hongarije, Turkije, Japan en Colombia. De laatste twee duels waren vriendschappelijke interlands en Büttner vestigde zijn hoop op een uitnodiging vanuit ‘Zeist’. Die bleef echter uit. “Ik had verwacht dat ik een keer de kans zou krijgen in Oranje. Maar dat is niet gebeurd. Misschien komt dat nog, dat zou heel mooi zijn”, sprak Büttner woensdagavond aan de NOS.

De vleugelverdediger mocht twintig minuten meedoen in de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Hij weet wat de vereiste is voor een toekomstige oproep voor het nationale elftal. “Ik moet gewoon iedere dag mijn best doen en alle momenten die ik krijg pakken”, aldus de Doetinchemmer. Büttner moet bij Oranje Daley Blind, Jetro Willems en Patrick van Aanholt nog voor zich dulden.

Bezig met laden …