voetbalzone

‘Ik heb absoluut geen sympathie voor Southampton, het was hun keuze’

Daniel Cabot Kerkdijk17 aug 2014, 07:40
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2014, 07:40
Advertentie

Liverpool start het nieuwe Premier League-seizoen zondag met een thuiswedstrijd tegen nota bene Southampton. Voor iets meer dan zestig miljoen euro maakten Rickie Lambert, Adam Lallana en Dejan Lovren deze zomer de overstap van St Mary’s naar Anfield. Daarmee maakte Liverpool zich niet populair bij the South-Coast club, maar het is Brendan Rodgers om het even.

voetbalzone

Rodgers verzekert dat hij niets op zijn geweten heeft. “Ik heb absoluut geen sympathie voor Southampton”, claimt de manager enkele uren voor de ontmoeting in Liverpool. “Het was hun keuze. Ze hoeven niet tot verkoop over te gaan. Ze hadden een keuze.” Southampton raakte naast het trio ook Luke Shaw en Calum Chambers kwijt, aan respectievelijk Manchester United en Arsenal.

“Liverpool heeft drie spelers van Southampton gehaald, maar Arsenal heeft er een gehaald en dat geldt ook voor Manchester United. En er zullen misschien nog wel meer clubs zijn”, vervolgde Rodgers. “Dat is voetbal. Zo werkt het nou eenmaal. We waren op zoek naar een bepaald type voetballer, die in onze profielschets en manier van spelen paste. Dus nee, ik sympathiseer niet met Southampton.”

Bezig met laden …