voetbalzone

‘Ik heb afweging gemaakt: éérst hij en dan kijken of Guti ook lukt’

Tim Siekman16 okt 2018, 16:38
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2018, 16:38
Advertentie

PSV versterkte zich afgelopen zomer met onder anderen Ryan Thomas en Erick Gutiérrez. Beide middenvelders stonden al langer op de radar van de Eindhovenaren en beide transfers hadden weinig met elkaar te maken, zo verzekert John de Jong, de nieuwe technisch manager van de landskampioen, in gesprek met PSV TV.

Thomas kwam over van PEC Zwolle, maar raakte vrij snel geblesseerd. De middenvelder uit Nieuw-Zeeland liep een gescheurde kruisband op en is zeker tot de winterstop uitgeschakeld. Na de bekendmaking van de blessure van Thomas werd Gutiérrez weggeplukt bij het Mexicaanse Pachuca. De Jong stelt dat beide spelers al langer interessante opties waren.

"We kennen beide spelers al heel lang. We hadden ze allebei in het vizier", zegt de opvolger van Marcel Brands. "De vraagprijs van Gutiérrez bleef echt heel hoog. Thomas is een speler die wij nog niet in de selectie hadden qua kwaliteiten. Uiteindelijk heb ik de afweging gemaakt: éérst Thomas halen en dan kijken of Guti ook nog lukt. Gelukkig is dat gelukt."

Bezig met laden …