voetbalzone

‘Ik heb al tackles gezien, daar spreekt men in Nederland schande van’

Peter Nusselder20 jan 2016, 09:47
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2016, 09:47
Advertentie

De start van Peter Bosz bij Maccabi Tel Aviv is succesvol, maar allesbehalve rustig verlopen.De trainer is nog maar net in Israël en heeft nu al twee wedstrijden achter de rug, die beide gewonnen werden. Op zaterdag speelt Maccabi weer en er is ook een midweeks duel ingepland.

voetbalzone

“Ja, ik word hier wel voor de leeuwen gegooid”, geeft de voormalig Vitesse-coach aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. Bosz ziet als voordeel van dat drukke programma wel dat hij in korte tijd veel te weten komt over het voetbal in de Israëlische competitie. “En van de eerste wedstrijd was ik meteen onder de indruk. Tegen Maccabi Haifa”, zegt de Nederlander, die zijn ogen uitkijkt.

“Jordi Cruijff, onze technisch directeur, had gezegd: ‘De ligging aan de Middellandse Zee zie je terug in het voetbal’. Dat heeft veel Latijnse invloed: vol passie, ook wel technisch, maar bikkelhard. Nou, dat blijkt”, heeft Bosz inmiddels reeds ondervonden. “Ik heb al tackles gezien, daar spreekt men in Nederland schande van. Maar hier staan ze op en gaan vrolijk door.”

Bezig met laden …