voetbalzone

'Ik heb altijd geweten dat Real Madrid de beste club was voor mij'

Bart Kruyt10 jan 2014, 13:24
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2014, 13:24
Advertentie

Xabi Alonso maakte woensdag een einde aan de onzekerheid over zijn toekomst en verlengde zijn aflopende contract bij Real Madrid. De middenvelder tekende voor twee seizoenen bij in het Santiago Bernabéu, waardoor hij nu tot medio 2016 op de loonlijst staat bij de Spaanse recordkampioen. "Ik voel me hier thuis", legde Alonso vrijdag uit op een persconferentie.

/

De 32-jarige Bask werd nog in verband gebracht met clubs uit binnen- en buitenland, maar gaat voorlopig dus nergens heen. "Ik heb hier vijf mooie seizoenen beleefd en hopelijk worden de volgende twee seizoenen ook zo mooi", vertelde Alonso. "Ik dank de club en de fans, zij hebben mij altijd hun liefde en waardering getoond. Ik heb altijd geweten dat Real de beste club was voor mij. Mijn vrouw en ik voelen ons hier goed, dus ik heb geen moment getwijfeld."

Toch namen de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis nogal wat tijd in beslag. "Het is een proces", legt Alonso uit. "We zijn altijd in contact gebleven met de club, maar toen ik geblesseerd raakte wilde ik eerst kijken hoe ik terug zou keren. Toen ik ervan overtuigd was dat ik mijn oude niveau weer kon halen, was alles snel opgelost. Na 2016? Ik heb daar nog geen plannen over gemaakt. Ik richt me nu volledig op Real Madrid en wil met deze club prijzen winnen."

Bezig met laden …