voetbalzone

'Ik heb Bailly al gezegd dat hij zijn kwaliteiten verloochent'

Erik van Dam14 okt 2010, 08:36
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2010, 08:36
Advertentie

Op jonge leeftijd werd Logan Bailly een grote toekomst voorspeld, maar de keeper van Borussia Mönchengladbach is volgens zijn oude keeperstrainer Guy Martens van Racing Genk gestokt in zijn ontwikkeling. Mede daardoor maakt hij een te onzekere indruk bij het Belgische nationale team. “Je merkt dat Logan vertrouwen mist”, stelt Martens in Het Laatste Nieuws.

“Dat is natuurlijk het gevolg van dat grote aantal tegengoals. Zeker niet altijd zijn fout, maar zelfs dan begint zoiets toch door te wegen. Logisch dat hij dan gaat twijfelen en minder zekerheid uitstraalt. Ik zie ook wat ik zie. Het is duidelijk dat Logan niet verbeterd is op zijn sterke punten. Integendeel, hij is er op achteruitgegaan. Ik heb het hem al gezegd dat hij zijn kwaliteiten verloochent.” Bailly keepte de laatste twee EK-kwalificatieduels van België; tegen Kazachstan hield hij zijn doel schoon, maar tegen Oostenrijk incasseerde hij vier goals.

“Ik ga er altijd vanuit dat een doelman de eerste aanvaller is, terwijl ik nu de indruk heb dat Logan alleen maar de laatste verdediger is. Logan zal er zich moeten over zetten én de steun krijgen van zijn trainers. Het is belangrijk voor een keeper om er niet op afgerekend te worden. Anderzijds is hij op een leeftijd gekomen dat hij punten moet beginnen pakken. Logan is geen eeuwige belofte meer.”

Bezig met laden …