voetbalzone

‘Ik heb bij Ajax mijn mooiste tijd gehad en dat wens ik hem ook toe’

Erik van Dam11 jan 2016, 10:43
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2016, 10:43
Advertentie

Tomás Galásek kwam van 2000 tot 2006 uit voor Ajax en groeide er uit tot een leider en de aanvoerder op het middenveld. De inmiddels gestopte Tsjech kijkt nu nieuwsgierig mee naar wat zijn landgenoot Vaclav Cerny kan brengen in Amsterdam. Met zijn achttien lentes staat Cerny nog aan het begin van zijn profloopbaan, maar Galásek hoopt dat de vleugelspeler een belangrijke pion kan worden voor de club.

voetbalzone

Cerny maakte in het begin van dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie met een invalbeurt tegen Willem II: in de maanden erna gebruikte Frank de Boer hem nog een aantal keren als invaller. Galásek zegt in een interview met Ajax Showtime dat de Tsjechen wel in de gaten houden hoe Cerny zich ontwikkelt in Nederland. “Ik moet zeggen dat hij een goede keuze heeft gemaakt toen hij andere topclubs afwees.”

“Bij Ajax kan hij zich goed verder ontwikkelen”, vervolgt de oud-middenvelder. “Daar heeft zijn vader, die jeugdcoach is, een goede rol in gespeeld. Hij had ook ergens anders meer geld kunnen verdienen. Cerny bewandelt gewoon de goede weg”, vindt Galásek. De 42-jarige oud-prof raadt Cerny aan vooral te genieten van alles wat hij leert en meemaakt bij Ajax. “Ik heb daar mijn mooiste tijd gehad en dat wens ik hem ook toe.”

Bezig met laden …