voetbalzone

'Ik heb bij Feyenoord niet gebracht wat er van mij gevraagd werd'

Daniel Cabot Kerkdijk30 nov 2010, 06:45
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2010, 06:45
Advertentie

Kevin Hofland geniet weer van het voetballen op Cyprus. De verdediger van AEK Larnaca maakte in de laatste drie opeenvolgende wedstrijden een doelpunt voor de huidige nummer twee van de A Katigoria. "Ik ben eigenlijk een beetje op de bonnefooi gegaan'', vertelt Hofland over zijn beginperiode op het eiland.

"Al heb ik wel contact gehad met Gregoor van Dijk en Jordi Cruijff", legt Hofland uit aan RTV Rijnmond. Aan de hand daarvan heb ik deze stap gewaagd en ik moet zeggen: het bevalt me super." Hofland vindt dat hij bij Feyenoord niet datgene heeft gebracht wat hij voor ogen had. "Hoe dat kwam? Ik zou het niet weten."

"Blijkbaar hoort het ook bij de voetballerij dat je soms wedstrijden speelt waar je geen invloed op hebt. Dat het niet zo loopt zoals je wilt. Al speelde mijn privéleven in die periode ook een behoorlijke rol." De zoon van Hofland kreeg twee keer te maken met ernstige gezondheidsproblemen.

"Het gaat allemaal op de automatische piloot en je bent niet meer honderd procent geconcentreerd", blikt Hofland terug op zijn periode in Rotterdam-Zuid. "Als de trainer dan zegt: ‘je moet toch spelen’. Dat deed ik voor de club, maar misschien had ik destijds moeten zeggen: ‘ik doe het niet’. Maar in die periode realiseer je jezelf wel dat voetbal alleen maar bijzaak is."

Bezig met laden …