voetbalzone

‘Ik heb de beker gewonnen in Engeland en Spanje: nu wil ik ‘m hier’

Erik van Dam06 apr 2015, 17:13
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2015, 17:13
Advertentie
voetbalzone

Bayern München stevent af op de landstitel, zit in de Champions League bij de laatste acht en doet ook nog mee in de strijd om de DFB-Pokal. Woensdagavond neemt de Beierse topclub het in de kwartfinale van het bekertoernooi op tegen Bayer Leverkusen en Xabi Alonso hoopt op succes. Uitschakeling zou namelijk een smet zijn op het mooie seizoen dat der Rekordmeister momenteel draait, vindt hij.

“Leverkusen is een lastig te kloppen team, een goede ploeg”, analyseert de Spaanse middenvelder. “Ze willen altijd aanvallen. Wij zullen een topprestatie nodig hebben om verder te komen. Ik heb de beker al eens gewonnen in Engeland en in Spanje: nu wil ik ‘m hier ook pakken”, zegt Alonso strijdbaar. Hij is blij dat landgenoot Thiago Alcántara er ook weer bij kan zijn.

Zaterdag maakte de middenvelder na een jaar en zes dagen zijn comeback voor Bayern. Hij werd lange tijd geplaagd door een serieuze knieblessure, maar mocht invallen tegen Borussia Dortmund. “Geweldig dat hij er weer bij is. In die minuten die hij meespeelde, zag je zijn enorme kwaliteiten. Hij is zó sterk aan de bal en in de één-op-één situaties. Zo’n speler hebben wij nodig in de grote wedstrijden”, aldus Alonso.

Bezig met laden …