voetbalzone

'Ik heb de fans van Arsenal nog nooit zo boos gezien als woensdagavond'

Matthijs van Laar04 mrt 2016, 10:35
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2016, 10:35
Advertentie
/

De nederlagen tegen Manchester United (3-2) en met name Swansea City (1-2) hebben veel kwaad bloed gezet bij de achterban van Arsenal. Nooit eerder zag clubicoon Thierry Henry fans van the Gunners zo woest als afgelopen woensdag. Arsenal had een gouden kans om in te lopen op Leicester City, maar verkwanselde die volledig en staat nu op zes punten van de verrassende koploper.

Henry snapt de supporters van zijn favoriete Engelse club dan ook volledig. “Ik heb het nog nooit zo erg meegemaakt als woensdag in en rond het Emirates Stadium”, schrijft de Fransman in zijn column in The Sun. “Ze waren ongeduldiger dan ooit, jouwden de wissels van de manager uit en klaagden bij iedere mislukte pass of tackle.”

Ook na afloop bleven de emoties verhit. “Arsène Wenger krijgt nu de wind van voren, maar ik denk niet dat het persoonlijk is”, vervolgt Henry. “Mensen beoordelen wat ze zien en dat is te begrijpen. Al gaan sommige fans misschien wel iets te ver in het uiten van hun onvrede.” Arsenal krijgt zaterdag de kans om revanche te nemen, uit bij rivaal Tottenham Hotspur, dat eveneens volop in de race is voor de landstitel.

VIDEO - Een boze Arsenal-fan doet zijn relaas na de nederlaag tegen Swansea City:

Bezig met laden …