voetbalzone

‘Ik heb de hele vakantie doorgetraind met Vanenburg. Ik wil basisplek bij Ajax’

Jeroen van Poppel25 jul 2023, 07:24
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:01
Advertentie

Silvano Vos zet deze zomer alles op een definitieve doorbraak in Ajax 1. De achttienjarige middenvelder nam geen vakantie, maar besloot in plaats daarvan om door te trainen. Vos investeert extra in zichzelf in de hoop te slagen bij de hoofdmacht. "Mijn doelstelling is basisspeler te worden bij Ajax 1", aldus Vos tegenover De Telegraaf.

Vos maakte in april al zijn debuut in het eerste elftal in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar de ambities van de middenvelder reiken verder dan dat. Terwijl bijna al zijn ploeggenoten op zonvakantie in het buitenland waren, ging Vos de afgelopen weken volop aan de slag met looptrainer Errol Esajas en techniektrainer Gerald Vanenburg. "Ik heb doorgetraind om me optimaal fit bij het eerste te kunnen melden", zegt Vos. "Elke dag tussen tien en drie werkte ik bij Errol aan mijn snelheid en conditie en tussen zes en acht onderwierp Gerald me aan een techniektraining."

Vrijdag zette Vos zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2028. "Ik ben superblij", zegt de controlerende middenvelder, die door Ajax op jonge leeftijd ontdekt werd bij Zeeburgia. "Als achttienjarige bij Ajax een vijfjarig contract tekenen, is iets groots. Dat ik hier vanaf mijn zevende speel en dus een jongen van de club ben, maakt het extra bijzonder. Ik zie het ook als groot compliment voor mezelf."

Ajax haalde deze zomer met Branco van den Boomen (Toulouse) en Benjamin Tahirovic (AS Roma) twee extra middenvelders, maar Vos is niet bang voor concurrentie. Desgevraagd beschrijft hij zijn eigen kwaliteiten. "Ik ben snel, heb een goede pass en techniek en kan een mannetje uitspelen. Daarnaast pik ik af en toe een doelpuntje mee. Mijn dribbels en duelkracht zijn mijn sterkste punten. Wat er beter moet? In het veld mijn omgeving scannen en altijd open staan.”

Bezig met laden …