Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb de laatste tijd veel gesprekken met Ajax gehad, maar het is niet gelukt’

Laatste update:

Cristian Chivu heeft in een interview met De Telegraaf bevestigd dat hij dit voorjaar in beeld was om als assistent-trainer aan de slag te gaan bij Ajax. Uiteindelijk ging de overgang van de Roemeen, die momenteel geen werkgever heeft, niet door.

Eind april meldden het Algemeen Dagblad en de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio dat Chivu bij Ajax in beeld was om assistent van beoogd hoofdtrainer Graham Potter te worden. Chivu was op dat moment trainer van Inter Onder 19.

De voormalig verdediger, die tussen 1999 en 2003 al voor Ajax speelde, zou door de Amsterdammers worden gezien als een ‘trainer voor de toekomst’. Het plan van Ajax was volgens Di Marzio dat Chivu een vijfjarig contract werd aangeboden, en dat hem als toekomstperspectief werd voorgeschoteld dat hij ‘over twee of drie jaar’ kon promoveren naar de functie van hoofdtrainer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Chivu heeft inderdaad gesproken met Ajax, bevestigt hij nu. “Ik heb een goede relatie met Ajax en er hebben de laatste maanden veel gesprekken plaatsgevonden.”

Toch leidde het uiteindelijk niet tot een akkoord. “Het is niet gelukt, maar Ajax zit voor altijd in mijn hart. Wie weet of ik daar in de toekomst wel eens aan de slag kan gaan. Ik hoop het.”

Uiteindelijk kwam Ajax ook niet uit de onderhandelingen met Potter, waarna Francesco Farioli werd aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Hij heeft drie assistenten: Dave Vos, Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos.

Chivu zelf is ondertussen na zes jaar vertrokken als jeugdtrainer van Inter. Voorlopig lijkt hij even geen behoefte te hebben aan een baan in de voetballerij. “Nu is het tijd voor mijn gezin”, besluit de Roemeen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Vos wist ook gezien als mogelijke hoofdtrainer. Maduro ook nog. Lekker signaal geef je naar hun af door dit aan Chivu aan te bieden - als het natuurlijk waar is dat ze hem over een paar jaar als hoofdtrainer zagen.

30 juni 2024 om 09:42

Je kan je toekomst toch nooit helemaal vastpinnen aan één protégé? Laat Vos en Chivu zich maar bewijzen tegenover elkaar wie de meest geschikte is om uiteindelijk hoofdtrainer te worden.

30 juni 2024 om 10:42

Er staat toch de optie is mogelijk, alsof jij weet wie er de komende twee/drie jaar het beste groeit van die twee? Misschien stagneert een Vos wel en een Chivu niet dan zou het raar zijn om Vos hoofdtrainer te maken en een Chivu niet. Lijkt me meer dan logisch om de optie voor iedereen open te houden om door te kunnen groeien naar hoofdtrainer maar het ligt wel bij de persoon zelf om daadwerkelijk die stappen te maken. Jammer dat Chivu niet komt was voor de verdedigers misschien wel goed geweest om zo’n Ajax legende er bij te hebben. Toch maar Bogarde weer proberen binnen te halen?

30 juni 2024 om 11:00

Dit is een beetje net als een jeugdopleiding, van ieder geboorte jaar spelen er een hoop in de opleiding die allemaal het doel hebben om het eerste te halen. Realistisch gezien weet je vooraf dat 90% gaat afvallen.

Nu is er bij Ajax een filosofie dat ze jonge talentvolle trainers scouten en die intern verder willen ontwikkelen met als plan dat er een toekomstig hoofdtrainer uit voortkomt. Vooral ook omdat je vooraf weet dat niet iedereen die potentie toont zich ook daadwerkelijk gaat ontwikkelen tot een trainer van het gewenste niveau.

Ik had Chivu er graag bij gehad, omdat hij een van mijn Ajax helden was in die tijd dat ik voetbal pas echt serieus begon te volgen. Maar ook zonder Chivu denk ik dat we een mooie complementaire staf hebben. Op het eerste oog lijkt er in ieder geval meer beleving te zitten in de huidige coach en zijn assistenten dan bij een Steijn die vooral toekeek met zijn armen over elkaar. Ik heb zelden zo’n lui Ajax gezien.

Ajaxfollower: er valt nu nog nauwelijks in te schatten of deze staff bij elkaar past. Ik vind het bijzonder dat Ajax na twee verloren jaren toch weer een peleton vreemde vogels binnenhaalt. Geen enkel gevoel bij de club of de ED. Slaagt het dan maakt de trainer met zijn gevolg al snel de volgende stap. Mislukt het dan kan je de hele clan weer afkopen. In beide gevallen kan je weer overnieuw starten. Volgens Kroes zouden ze het op deze wijze niet meer uit handen geven. Maar er gebeurt het tegenovergestelde.

30 juni 2024 om 11:11

Maar dat is toch sowieso het lot van elke Eredivisieclub? Als het slaagt, dan raak je spelers en wellicht zelfs de trainer kwijt. Dat kun je niet voorkomen.

30 juni 2024 om 11:47

Vinylguy: Vorig seizoen was het totaal niet te vergelijken. Toen had je nog meer vreemde vogels zoals Steijn, Baikatti en Minslitat. Nu heerst er veel meer controle op technisch vlak doordat Fariolli, Kroes, Beuker, De Lang, Van Gaal, Blind, etc. nauw met elkaar contact hebben. Dat was vorig seizoen totaal niet het geval, want toen gaven ze Minslitat volledig vrijspel. Dit is uitgebreid uitgelegd door Kroes en Beuker op diverse mediakanalen.

Jammer dat Chivu niet terugkeert bij Ajax in een rol als assistent-trainer, maar ergens denk ik dat het beter is dat hij niet terug is gekeerd. Dat bedoel ik dan meer vanuit het perspectief dat hem dan beloofd zou worden dat hij na 'twee of drie jaar' hoofdtrainer kon worden. Vind dat soort dingen altijd wel een gevaar. Want je weet niet hoe je je ontwikkeld als club, hoe de persoon in kwestie zich ontwikkeld, misschien dat iemand anders bijvoorbeeld het beter doet binnen de club en een betere hoofdtrainer is op dat moment of dat er bijvoorbeeld een andere trainer is van buitenaf waarbij je de mogelijkheid hebt om hem binnen te halen.

Zijn gewoon teveel factoren waardoor je dit soort beloftes niet kan maken. Zelfde destijds met Kuyt bij Feyenoord. die als belofte kreeg dat hij Advocaat zou vervangen en hoofdtrainer van Feyenoord 1 zou worden. Uiteindelijk vertrokken o.a. van Geel en Troost en kwam Arnesen en later te Kloese, en Arnesen die uiteindelijk Slot binnenhaalde en Kuyt (die het sowieso al niet goed deed in de jeugd bij Feyenoord) dus vertrok. Dat kan overigens ook nog een factor zijn, dat er over twee of drie jaar een ander bestuur/management zit die dus voor iemand anders kiezen terwijl het je wel beloofd is.

Dus vanuit dat perspectief ben ik blij dat Chivu niet terug is gekeerd. Natuurlijk moet je zo iemand mogelijkheden bieden, maar wel met een bepaalde 'kwinkslag'.

Johan78: bij spelers klopt dit zeker daar zijn contracten de enige optie. Maar waarom zou je telkens weer een gehele vreemde trainingstaff aanstellen. Er zij in Amsterdam e.o. genoeg fysio/atletiek mensen te vinden die een selectie fit kunnen krijgen daar hoef je niet iemand voor bij een Engelse club vandaan te halen. Zelfde voor zaken als analyse, leidt daar gewoon zelf iemand voor op in plaats een trainers vriendje. Telkens weer het wiel opnieuw uitvinden is onzinnig.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren