voetbalzone

‘Ik heb de snelste sprint uit mijn leven gemaakt om Tim te feliciteren’

Thijs Post06 jul 2014, 21:24
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2014, 21:24
Advertentie

Als we het in Nederland hebben over ‘de wissel’ denken we al snel aan de wissel van Arjen Robben op het EK van 2004, maar het begrip ‘de wissel’ heeft een nieuwe lading gekregen. Zaterdag tegen Costa Rica werd eerste keeper Jasper Cillessen vlak voor het einde van de verlenging naar de kant gehaald en kwam Tim Krul. Krul groeide uit tot de held van de avond, al was Cillessen aanvankelijk niet blij.

voetbalzone

“Ik heb mijn aandeel mogen hebben in deze wedstrijd”, tekent De Telegraaf op uit de mond van de sluitpost van Ajax. Cillessen trapte direct na zijn wissel een waterzak om en schudde met zijn hoofd. “Gewisseld worden, is nooit leuk. Op dat moment baal je enorm, maar ik heb de knop snel omgezet.”

Dat was ook te zien toen Krul de beslissende strafschop pakte: de dolblije Cillessen feliciteerde zijn ploeggenoot met diens prestatie. “Ik heb de snelste sprint uit mijn leven gemaakt om Tim te feliciteren”, aldus Cillessen, die zijn excuses heeft aangeboden voor zijn gedrag. “Ik had het niet moeten doen, maar het zijn emoties. We moeten het niet groter maken dan het is.”

Bezig met laden …