voetbalzone

'Ik heb denk ik tussen de anderhalf en twee miljoen verloren met gokken'

Erik van Dam01 nov 2011, 09:17
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2011, 09:17
Advertentie

Michael Chopra heeft tekst en uitleg gegeven bij het dal waar hij de afgelopen jaren in privé-opzicht doorheen ging. De nu 27-jarige aanvaller stond jaren geleden te boek als een toptalent en met name bij Cardiff City liet hij fraaie dingen zien. Buiten het veld wist Chopra zijn gokverslaving echter niet de baas te worden. Inmiddels heeft hij zich in laten schrijven bij een afkickkliniek en komt de sport even op de tweede plaats voor de enkelvoudig Engels jeugdinternational.

/

Chopra kampte al op jonge leeftijd met een gokverslaving. “De eerste bet die je zet is direct de slechtste. Naarmate de jaren verstreken en ik meer ging verdienen, begon ik meer te gokken. Er waren dagen dat ik tot twintigduizend pond per dag (zo'n 23.000 euro, red.) vergokte. Zodra ik de krijtlijn passeerde focuste ik me weer op voetbal, maar zodra ik weer de kleedkamer binnenkwam checkte ik op mijn telefoon of ik had gewonnen met gokken”, vertelt Chopra, tegenwoordig spits van Ipswich Town, aan Sky Sports.

Volgens Chopra, die in zijn carrière tot dusver 265 duels speelde en 91 goals maakte, legt uit dat hij zichzelf beschadigde met zijn verslaving. “Je wilt spelen, want je hebt het geld nodig voor het meedoen aan een wedstrijd. Ik speelde ondanks een blessure door, om mijn schulden af te kunnen betalen. Toen ik bij Cardiff kwam, had ik nog een oude schuld uit mijn Newcastle-jaren. Op den duur wilde ik weg bij Cardiff, om nieuwe schulden te kunnen betalen. Ik heb denk ik in totaal tussen de anderhalf en twee miljoen pond (1,7 tot 2,3 miljoen euro, red.) verloren met gokken.”

Bezig met laden …