voetbalzone

‘Ik heb dit seizoen nog nul keer gescoord, ik ben dus erg geïrriteerd’

Erik van Dam06 feb 2014, 15:18
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2014, 15:18
Advertentie

Het seizoen 2013/14 is voorlopig niet het seizoen van Shinji Kagawa. De 24-jarige Japanner komt bij Manchester United niet zoveel aan de beurt onder David Moyes en als hij wél speelt, weet hij het verschil niet te maken. Bovendien staat de teller qua doelpunten nog op nul voor de Aziaat, waar hij vorig seizoen nog zes keer scoorde. Dat irriteert hem behoorlijk, geeft Kagawa toe.

voetbalzone

Kagawa begon zeven keer in de basis onder Moyes en was tweemaal invaller. De trainer liet hem buiten beschouwing in de laatste drie competitiewedstrijden en Kagawa weet dat hij het vooral bij zichzelf moet zoeken. “Ik heb dit seizoen nog nul keer gescoord, ik ben dus erg geïrriteerd. Het is de eerste keer in mijn loopbaan dat ik niet weet te presteren, dat is dus teleurstellend”, zegt hij tegen Sky PerfecTV.

“Ik leg druk op mezelf om ieder duel te scoren, maar op sommige dagen voelt het alsof ik het gewoon niet kan winnen. Ik weet dat ik daar doorheen moet. Maar als het niet lukt, voelt het alsof ik niet groei als speler. Ik wil me daarom echt richten op de tweede helft van het seizoen en die mentale blokkade doorbreken”, zegt Kagawa. Vorige maand werd hij gelinkt aan een terugkeer bij zijn oude club Borussia Dortmund, maar hij koos ervoor te blijven.

Bezig met laden …