voetbalzone

‘Ik heb een keer frikadellen laten sturen, die had ik echt gemist’

Erik van Dam14 jan 2014, 12:31
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2014, 12:31
Advertentie

Chris David ruilde FC Twente een jaar geleden in voor Fulham, dat toen nog werd gecoacht door Martin Jol. Onder zijn landgenoot kwam David niet tot een debuut voor the Cottagers, maar René Meulensteen gaf hem direct speeltijd in de FA Cup-wedstrijd tegen Norwich City, anderhalve week geleden. Het was een speciaal moment, erkent de twintigjarige middenvelder trots.

voetbalzone

In gesprek met TwenteSport legt David uit dat het begon te kriebelen toen hij zich klaarmaakte voor de wedstrijd: Meulensteen zette hem er vanaf de aftrap al in. “‘Ik dacht: Dit is mijn debuut, hier heb ik al die jaren naar uitgekeken. Hier doe je het voor, dat ene moment. Maar als je dat fluitje hoort, ga je gewoon lekker voetballen”, zegt hij nuchter. David gaf zelfs een assist op Darren Bent en nu wacht hij op een tweede wedstrijd in het shirt van Fulham.

Meulensteens voorganger Jol gaf David veel aandacht en sprak vaak met hem; zo legde de trainer hem uit dat hij zijn geduld moest bewaren. Ook met een andere landgenoot op Craven Cottage, doelman Maarten Stekelenburg, is het contact goed. Het bevalt David prima in Engeland, al mist hij Nederland af en toe wel. “Om de drie weken krijgen we twee dagen vrij en pak ik gelijk het vliegtuig naar huis.”

“Dan heb ik even tijd voor mijn familie en vrienden, dat is erg belangrijk voor me”, legt hij uit. Ook mist hij de Nederlandse keuken, maar daar heeft hij wel een oplossing voor weten te vinden. “Ik heb een keer frikadellen laten sturen door familie, die had ik echt gemist. Of ik daar geen problemen met Fulham mee kreeg? Die wisten dat denk ik niet eens, haha”, aldus David.

Bezig met laden …