voetbalzone

‘Ik heb een mooie auto voor mijn stap naar PSV 1 gekregen, dat is het enige'

Chris Meijer30 dec 2017, 11:15
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2017, 11:15
Advertentie

Sam Lammers maakte vorig seizoen indruk in de Jupiler League bij Jong PSV en werd beloond met zijn debuut in het eerste elftal van de Eindhovenaren. Afgelopen zomer werd de twintigjarige spits definitief overgeheveld naar de eerste selectie van PSV. Dat betekent echter niet dat Lammers naast zijn schoenen is gaan lopen.

“Ik heb een mooie auto als beloning voor mijn stap naar het eerste gekregen, zoals iedereen dat krijgt. Dat is het enige. Ik ben wie ik altijd ben geweest”, zegt Lammers op de officiële website van PSV. “Ik ben geen type voor tatoeages of groot uiterlijk vertoon. Dat is gewoon niet mijn ding, maar ik kan me voorstellen dat anderen zich daar wel prettig bij voelen. Iedereen is anders.”

“Volgens mij heb ik vier jaar geleden voor het laatst iets op Facebook gezet. Op mijn profielfoto ben ik denk ik nog steeds een jongen van veertien of vijftien”, vervolgt de spits, die weet dat hij geduld moet hebben en zichzelf nog moet ontwikkelen. “Als je bijvoorbeeld naar Luuk de Jong kijkt, die kan ontzettend goed koppen en timen. Daar heb ik echt nog wel wat stappen in te zetten. Ook fysiek en mentaal heb ik nog wat te winnen. Als dat gelukt is, hoop ik dat de spitspositie van PSV de beloning is.”

“Ooit hoop ik dat hier met nummer 9 op mijn rug te mogen doen. Als eerste spits. Voor een speler kan het natuurlijk niet snel genoeg gaan”, klinkt het vastberaden uit de mond van Lammers. Vorig seizoen merkte de spits dat hij het verschil op de training bij het eerste elftal nog niet wist te maken. “Naarmate de tijd vorderde begon ik me beter en beter te voelen. Op een gegeven moment voelde ik dat ik het niveau van de trainingen aankon. Toen wist ik: nu zit ik er dichtbij.”

Bezig met laden …