voetbalzone

'Ik heb er erg veel zin in, maar NAC komt voor mij pas na de vakantie'

Bart Kruyt25 mrt 2013, 18:15
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2013, 18:15
Advertentie

Gábor Babos leek zijn loopbaan te gaan beëindigen bij NEC, maar keert in de slotfase van zijn loopbaan nog terug naar zijn oude liefde. De Hongaar beschikt over een aflopend contract in Nijmegen en tekende vorige week een eenjarige verbintenis bij NAC Breda, de club waar hij tussen 2000 en 2004 al op de loonlijst stond. "Hier is het allemaal begonnen voor mij", zegt de goalie.

/

De 38-jarige Babos maakte in 2000 de overstap van het Hongaarse MTK en verdiende bij NAC een transfer naar Feyenoord. De keeper bleef echter maar een jaar in Rotterdam en vertrok vervolgens naar NEC, waar hij sinds de zomer van 2005 op de loonlijst staat. Babos wilde zijn aflopende contract bij NEC echter niet verlengen en toen technisch directeur Jeffrey van AS belde namens NAC, was de beslissing om terug te keren naar het Rat Verlegh Stadion snel gemaakt.

"Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om bij NAC te komen voetballen", zegt Babos op de website van zijn toekomstige werkgever. Op 13 april speelt hij nog een interessant duel met NEC, want dan gaat hij op bezoek bij NAC. "Ik kom hier echter als tegenstander dus dan telt, met alle respect, alleen de winst voor NEC voor mij. Er is nog werk aan de winkel bij NEC om onze doelstelling te halen. Ik heb er erg veel zin in, maar NAC komt pas na de vakantie." NEC gaat voor Europees voetbal, terwijl NAC strijdt tegen degradatie.

Bezig met laden …