voetbalzone

‘Ik heb even een mindere periode meegemaakt, even stilgestaan’

Erik van Dam11 jul 2013, 11:12
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2013, 11:12
Advertentie

FC Twente beschikt, net als vorig seizoen, over een goede verdeling tussen jongeren en ervarener spelers. Eén van coming men bij de Tukkers is Joey Pelupessy, die onder Steve McClaren zijn debuut maakte voor de club. De twintigjarige verdediger annex middenvelder kreeg drie keer de kans in de Eredivisie en speelde twee duels in het beker- en Europa League-toernooi.

/

Pelupessy zet in het nieuwe seizoen mogelijk letterlijk een stap naar voren bij FC Twente. Hij zegt zich prettiger te voelen in de rol van middenvelder, dat voelt vertrouwder aan. In de resterende weken van de voorbereiding wil hij Alfred Schreuder laten zien dat hij zich goed ontwikkelt en bij de A-selectie van FC Twente hoort te blijven.

“Ik merk ook dat mijn ontwikkeling vooruit gaat”, zegt Pelupessy op de clubwebsite van FC Twente. “Vorig jaar heb ik mijn debuut gemaakt en dat zorgde voor een stijgende lijn. Daarna heb ik even een mindere periode meegemaakt. Even stilgestaan om het zo maar te noemen. Nu gaat het weer voorwaarts”, zegt Pelupessy, die dat ook tijdens de trainingen van FC Twente merkt. “Dan krijg ik een compliment van de trainers en dat voelt goed.”

Bezig met laden …