voetbalzone

'Ik heb even flink gescholden op mijn ploeggenoot, in het Nederlands'

Matthijs van Laar05 aug 2014, 13:32
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2014, 13:32
Advertentie

Tom Beugelsdijk heeft zijn vuurdoop in Duitsland achter de rug. Met zijn nieuwe club FSV Frankfurt ging de stopper op de eerste speeldag in de 2. Bundesliga met 2-1 onderuit bij FC Heidenheim. Desondanks zijn de eerste maanden over de Nederlandse landgrens hem uitstekend bevallen, zo geeft de speler te kennen in AD/Haagsche Courant.

voetbalzone

De van ADO Den Haag overgekomen verdediger heeft nu al gemerkt dat het voetbal in Duitsland hem op het lijf geschreven is. Zo is er veel meer dan in Nederland aandacht voor het fysieke aspect. "Het is soms meer beuken. Ja, ik houd er wel van. Ik voel dat de zware arbeid goed is voor mijn lichaam", aldus Beugelsdijk, die afgelopen weekend ook meteen zijn eerste gele kaart pakte.

Hij moest ingrijpen nadat een ploeggenoot te zacht terugspeelde op de doelman en werd op de bon geslingerd. Terecht, geeft hij toe. "Toen moest ik even een blok zetten, anders had die jongen alleen kunnen doorlopen op de keeper. Ja, Balen. Ik heb wel even flink gescholden op mijn ploeggenoot. Gewoon in het Nederlands. Of Haags, wat je wilt. En hij begreep me ook nog."

Bezig met laden …