voetbalzone

‘Ik heb geen misdaad gepleegd of fouten gemaakt, iedereen kent me’

Erik van Dam11 jun 2011, 10:58
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2011, 10:58
Advertentie

Francisco Rodríguez is voorlopig uitgesloten van verdere deelname aan het toernooi om de Gold Cup, nadat hij en vier ploeggenoten van het Mexicaans elftal zijn betrapt op het gebruik van verboden middelen. De verdediger van PSV kreeg eerder op de zaterdag al de steun van technisch directeur Marcel Brands en ook Hector Iñarittu, technisch directeur van de voetbalbond, steunt het vijftal.

“Dit is een incident”, aldus de sportbestuurder. Iñarittu benadrukt dat de positieve tests volgens de bond voortkomen uit het eten van met clenbuterol vervuild vlees. “We wachten af wat het ministerie van Landbouw vindt in het vlees dat we hebben gebruikt.” Iñarittu vloog gisteren met het betrapte vijftal naar Los Angeles om in een laboratorium extra onderzoeken te laten doen.

Ook de personen in kwestie zijn boos en zitten vol ongeloof. “Ik ben momenteel echt boos”, aldus Antonio Naelson, één van de hoofdrolspelers. “Ik heb geen misdaad gepleegd of fouten gemaakt. Mijn carrière zal niet bedorven worden door iets wat ik niet heb gedaan. Iedereen kent me, ik heb veertien jaar in Mexico gespeeld en nooit een probleem gehad”, zo benadrukt Naelson. “We hebben hetzelfde gegeten als alle anderen. Helaas hadden wij pech, ik weet niet hoe dat komt.”

Bezig met laden …