voetbalzone

'Ik heb geen spijt van mijn vertrek bij PSG, ik werd niet genoeg gewaardeerd'

Bart Kruyt10 nov 2015, 18:33
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2015, 18:33
Advertentie

Kingsley Coman heeft de wind in zijn rug staan. De aanvaller werd afgelopen zomer opgepikt door Bayern München en velen vroegen zich toen af waarom Josep Guardiola het talent eigenlijk wilde hebben; bij Juventus had hij immers nog niet bijster veel laten zien. Bij Bayern heeft hij echter al laten zien behoorlijk wat in zijn mars te hebben en Coman zit momenteel voor het eerst bij de Franse nationale ploeg. Hij zou uitgerekend tegen Duitsland zijn interlanddebuut kunnen maken.

voetbalzone

De negentienjarige Coman komt uit de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain, maar liet zijn contract in Frankrijk aflopen en vertrok vorig jaar zomer naar Juventus. Laurent Blanc, de coach van PSG, zei vorige week al dat hij het jammer vond dat Coman niet meer voor de Franse kampioen speelde, maar dat hij simpelweg niet te behouden was. “Ik heb er geen spijt van dat ik ben vertrokken bij PSG”, zegt Coman er zelf over. “Ik weet niet of ik genoeg gewaardeerd werd.”

“Bij PSG zag men mij als een talent voor de opleiding, in plaats van een talent voor het eerste elftal”, vervolgt Coman, die dus naar Juventus vertrok, maar slechts een jaar in Turijn bleef. “Het project van Bayern past beter bij mij dan het project van Juventus”, legt de aanvaller uit. “Ik speel nu in een groot team, met grote spelers, in grote wedstrijden. Natuurlijk is het dan gemakkelijker om in vorm te raken, maar ik had niet verwacht dat ik al zo snel bij de Franse ploeg zou komen.”

Bezig met laden …