voetbalzone

'Ik heb het gevoel dat ik word gewaardeerd en dat is een verschil met NEC'

Bart Kruyt01 jan 2011, 21:30
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2011, 21:30
Advertentie

Na zes jaar NEC koos Rutger Worm afgelopen zomer voor heel iets anders. De geboren Nijmegenaar tekende een contract bij het Australische Melbourne Heart, waar hij in een team speelt met Gerald Sibon en gecoacht wordt door John van ’t Schip. Spijt van de keuze heeft Worm nog geen moment gehad: “Ik heb het gevoel dat ik word gewaardeerd en dat is een heel verschil met Nijmegen, daar was ik een van de velen.”

De 24-jarige aanvaller heeft in Melbourne een basisplaats, waar hij bij NEC vaak genoegen moest nemen met invalbeurten. “Bij NEC kreeg ik een beetje het stempel van eeuwig talent of iemand die altijd wel als wisselspeler te gebruiken was. Daar kom je moeilijk van af, maar ik weet dat ik méér kan. Ik groeide niet meer bij NEC”, zegt Worm in Voetbal International. “Dan was ik weer linksbuiten, dan rechtsbuiten, ik werd op 10 neergezet... Híér ben ik een vaste waarde.”

“Natuurlijk, de A-League is een wat mindere competitie dan de Eredivisie, maar het belangrijkste voor mij is: ik kom aan spelen toe”, vervolgt Worm. “Ik word hier beter, krijg ritme, vastigheid, vertrouwen; de mensen vinden me hier goed. Ik heb het gevoel dat ik word gewaardeerd en dat is een heel verschil met Nijmegen, daar was ik een van de velen.”

Bezig met laden …