voetbalzone

‘Ik heb het met Zidane besproken en het idee trekt hem totaal niet’

Tim Siekman08 okt 2018, 10:27
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2018, 10:27
Advertentie

José Mourinho zit door de tegenvallende resultaten dit seizoen op de schopstoel bij Manchester United. Zinédine Zidane is volgens de Engelse pers de voornaamste kandidaat om de Portugees bij een ontslag op te volgen. De zaakwaarnemer van Zidane stelt echter dat de Fransman niet zit te wachten op een dienstverband in Engeland.

Zidane was sinds januari 2016 eindverantwoordelijke van Real Madrid. Met de Spaanse grootmacht boekte de trainer grote successen. Zo won de Koninklijke onder andere drie keer op rij de Champions League. Aan het eind van vorig seizoen besloot Zidane afscheid te nemen van de club en sindsdien geniet hij van zijn vrije tijd.

“Ik denk niet dat hij in Engeland gaat werken, want het komt niet overeen met zijn stijl of benadering van het voetbal”, zegt Alain Migliaccio in gesprek met Journal du Dimanche. “Ik heb het met hem besproken en het idee trekt hem totaal niet. Hij heeft ervoor gekozen om een jaar lang een sabbatical te nemen, zijn gedachten zijn niet veranderd.”

Migliaccio stelt dat een dienstverband bij Juventus, als trainer of als directeur, eerder tot de mogelijkheden zou behoren. “Daar is historie, dus het is zeker mogelijk”, verwijst de belangenbehartiger naar de loopbaan van Zidane, die vijf jaar speelde voor de Italiaanse topclub. “Hij kan verleid worden door de club waar zijn hart al ligt.”

Bezig met laden …