voetbalzone

‘Ik heb het volste vertrouwen dat Ghana de halve finales bereikt’

Erik van Dam09 jun 2010, 14:45
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2010, 14:45
Advertentie

Al jaren wordt geroepen dat het niet lang meer kan duren, voordat een Afrikaans land ver komt op een WK. Vooralsnog echter houdt Kameroen de beste prestatie in handen; de kwartfinales op het WK 1990. Ghana-verdediger John Paintsil is ervan overtuigd dat de Black Stars die prestatie dit jaar minstens evenaren: “Een Afrikaans land kan echt de wereldbeker winnen”, aldus de rechtsback van Fulham.

/

Volgens Paintsil komt Ghana nergens kwaliteiten tekort om dit WK voor een verrassing te zorgen. In gesprek met BBC Sport erkent de verdediger wel dat Ghana een lastige groep heeft geloot. Duitsland, Australië en Servië zijn de tegenstanders van de Afrikanen. “We moeten ons gewoon focussen op het neerleggen van een betere prestatie”, luidt Paintsil’s verklaring voor Ghana’s aanstaande succes.

“We hebben een goede eerste elf én een goede bank, dus dat zal het team helpen om beter te presteren dan in 2006.” De 65-voudig international was er vier jaar geleden ook bij, toen Ghana tijdens haar eerste WK de laatste zestien haalde. Dit jaar verloor het land de finale van de Afrika Cup van Egypte. “We hebben nu een sterker team dan vier jaar geleden en het toernooi wordt op Afrikaanse grond gehouden, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we de halve finales zullen bereiken”, aldus Paintsil.

Bezig met laden …