voetbalzone

‘Ik heb in Nederland voor drie van de mooiste clubs gevoetbald’

Peter Nusselder27 okt 2011, 13:21
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2011, 13:21
Advertentie

Pascal Bosschaart is pas dertig en kan nog wel enkele jaren mee als profvoetballer, maar als de speler van het Australische Sydney FC een punt achter zijn carrière zet zal hij tevreden terugkijken. Het avontuur in Australië is de linkspoot, die voor FC Utrecht, Feyenoord en ADO Den Haag speelde, tot op heden prima bevallen. Bosschaart voelt zich bij de club uit Sydney in ieder geval fitter dan ooit.

/

“Bij Sydney is alles meer gericht op het fysieke aspect”, legt de verdediger uit aan Voetbal International. “Verder is alles op en top professioneel geregeld, qua faciliteiten veel beter dan ik in Nederland gewend was”, aldus Bosschaart, die ADO afgelopen zomer na vijf seizoenen verruilde voor Sydney. De ploeg pakte zaterdag na een nederlaag en een gelijkspel de eerste zege van de Australische competitie.

Ook daarvoor had de Nederlander het echter al naar zijn zin. “De stap naar het buitenland heeft mij nog geen moment verveeld. De omstandigheden zijn hier aangenaam. Daarnaast is het fijn weer wekelijks te voetballen en als normaal te worden behandeld. Dit avontuur maakt mijn loopbaan compleet. Ik heb in Nederland voor drie van de mooiste clubs gevoetbald. Deze stap was daarom voor mij niet meer dan logisch...”

Bezig met laden …