voetbalzone

‘Ik heb Januzaj geen enkele garantie gegeven dat hij zal spelen in Brazilië’

Thijs Post13 mei 2014, 15:29
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2014, 15:29
Advertentie

Bondscoach Marc Wilmots van België heeft zijn definitieve selectie voor het WK vrijgegeven; alleen achter de naam van de derde keeper (Koen Casteels of Silvio Proto) staat nog een vraagteken. De belangrijkste afwezigen zijn Timmy Simons, Radja Nainggolan en Michy Batshuayi, terwijl Divock Origi een verrassende naam is in de selectie. Ook Adnan Januzaj is een opmerkelijke naam in de selectie.

voetbalzone

“Ik heb Januzaj geen enkele garantie gegeven dat hij zal spelen in Brazilië”, aldus Wilmots tegen De Standaard. “Ik heb hem en zijn vader de tijd gegeven tot 20 april om zijn keuze voor een nationale ploeg bekend te maken. Ik wilde niets forceren. Op 15 april heeft hij mij laten weten dat hij voor België koos. Ik weet dat dit in België een thema was, maar ik zie het probleem echt niet. Ik en de familie hebben hypercorrect gereageerd. Het is logisch ik Januzaj puur op basis van kwaliteit selecteer.”

Voor ex-PSV’er Simons zit het er na 93 interlands op. De 37-jarige middenvelder van Club Brugge was in de kwalificatiereeks nog van belang met al zijn ervaring, maar hij hoeft niet mee naar Zuid-Amerika. “Hij was erg ontgoocheld. In de kwalificatiecampagne heeft hij de jeugd erg goed gedirigeerd, maar ik denk dat de kern nu volwassen genoeg is om een stap verder te zetten. Zonder hem. Ik wil Timmy later graag aan mijn staf toevoegen.”

Bezig met laden …