voetbalzone

'Ik heb keuzes gemaakt die achteraf niet goed hebben uitgepakt'

Matthijs van Laar15 okt 2013, 19:50
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2013, 19:50
Advertentie
/

Ugur Yildirum debuteerde in 2005 voor het Nederlands elftal, maar speelt op zijn 31e voor de amateurs van CSV Apeldoorn. Dat het ergens is misgelopen met de ooit veelbelovende carrière van de buitenspeler, behoeft dan ook geen verdere uitleg. Op de dag dat zijn vaderland het opneemt tegen het land waar hij opgroeide, komt hij aan het woord in de Leeuwarder Courant. “Ik kon niet goed overweg met het succes”, zegt hij.

De in Apeldoorn geboren zoon van twee Turkse ouders had midden jaren nul de voetbalwereld aan zijn voeten liggen. Hij floreerde in het shirt van sc Heerenveen en werd opgeroepen door toenmalig bondscoach Marco van Basten. Yildirim debuteerde als invaller tegen Engeland, maar verdween na dat vroege hoogtepunt langzaam in de vergetelheid. “Ik heb keuzes gemaakt die achteraf niet goed hebben uitgepakt.”

Spijt zegt de man met de fluwelen trap niet te hebben. “Achteraf is alles makkelijk te beoordelen. Ik had veel meer uit mijn loopbaan kunnen halen, maar je maakt nu eenmaal je hele leven keuzes. De dingen zijn gegaan zoals ze gegaan zijn. Als ik er nu op terugkijk, zeg ik: ik ben momenteel hartstikke gelukkig en dat is wat telt.” Yildirim kwam na Heerenveen nog uit voor Gaziantepspor, Sivasspor en Kasimpasa. Hij beëindigde zijn profloopbaan bij AGOVV Apeldoorn.

Bezig met laden …