voetbalzone

‘Ik heb lang op die plek gezeten en Piet zal daar nu mee moeten omgaan’

Peter Nusselder19 jan 2015, 08:40
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2015, 08:40
Advertentie

Tijdens de winterstop hakte Vitesse-coach Peter Bosz de knoop door: het doel van de Arnhemmers wordt niet langer verdedigd door Piet Velthuizen. Jarenlang was Eloy Room tweede keus bij Vitesse, maar de 25-jarige keeper krijgt de kans van Bosz en mag zich de komende wedstrijden laten zien.

voetbalzone

“De trainer heeft voor mij gekozen en dat geeft veel vertrouwen”, geeft Room aan in gesprek met De Telegraaf. De drie jaar oudere Velthuizen debuteerde in 2006 in het eerste elftal van Vitesse en was sindsdien, op een teleurstellend jaar bij het Spaanse Hércules na, vrijwel altijd zeker van zijn plek onder de lat in Arnhem. De goalie is zijn plaats nu echter kwijtgeraakt aan mede-Nijmegenaar Room.

“Dit is topsport. Ik heb lang op die andere plek gezeten en Piet zal daar nu mee moeten omgaan”, vervolgt de doelman, die nog niet weet wat hij volgend seizoen doet; Room is komende zomer transfervrij. “Ik had niet kunnen voorspellen dat het zo zou lopen. Ik ben er nu niet mee bezig. Wat de toekomst brengt, zie ik wel.”

Bezig met laden …