voetbalzone

‘Ik heb medelijden met hem, want hij krijgt zelfs kritiek als hij scoort’

Chris Meijer20 dec 2017, 11:32
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2017, 11:32
Advertentie

Door een blessure en een schorsing speelde Paul Pogba niet alle wedstrijden in de eerste seizoenshelft bij Manchester United. Volgens Phil Neville is de afwezigheid van de Fransman een belangrijke reden geweest dat the Red Devils de nodige punten hebben laten liggen in de eerste helft van het seizoen. Bovendien snapt de oud-verdediger van Manchester United niet dat er kritiek is op Romelu Lukaku.

“Als Pogba niet aanwezig is, heeft Manchester United plotseling moeite met op papier mindere tegenstanders. Met hem winnen ze met drie of vier doelpunten verschil. Hij is een leider, zorgt dat Manchester United vermakelijk speelt en verzorgt de aanvoer naar de aanvallers. Wanneer hij niet speelt, wordt het spel van United voorspelbaar. Die onvoorspelbaarheid van Pogba is heel belangrijk voor dit team”, concludeert Neville bij Sky Sports.

“Lukaku houdt ervan om met Pogba te spelen en ik hoop dat zijn humeur daar beter van wordt”, vervolgt de oud-verdediger van Manchester United. “Ik heb medelijden met Lukaku, want hij krijgt zelfs kritiek als hij scoort. Hij zou er dit seizoen makkelijk 25 kunnen maken en daar heeft de manager hem voor gekocht. Ik denk dat hij met zijn manier van juichen laat zien dat hij boos is over de kritiek. Maar er is geen beter gevoel ter wereld dan scoren, dus ik hoop dat hij daar snel weer van kan genieten.”

Henrikh Mkhitaryan zou in januari mogen vertrekken bij Manchester United en er is veel kritiek op de manier hoe Mourinho de Armeniër behandelt. “Maar uiteindelijk heeft Mkhitaryan het niet laten zien als hij aan spelen toekwam. Hij heeft geen pech, hij heeft juist geluk dat hij voor Manchester United mag spelen. Onder Sir Alex Ferguson speelde ik niet als ik niet presteerde. Mensen moeten stoppen om slechte prestaties te verdedigen. Als je niet presteert, krijg je geen plaats in het team of een nieuw contract. Dat bedoelt José niet persoonlijk, het zijn gewoon zaken.”

Bezig met laden …