voetbalzone

'Ik heb meer gedaan dan gevraagd en kreeg stank voor dank bij West Ham'

Matthijs van Laar14 aug 2015, 12:24
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2015, 12:24
Advertentie
voetbalzone

Sam Allardyce en West Ham United gingen aan het eind van vorig seizoen ‘vriendschappelijk’ uit elkaar, maar dat betekent niet dat er geen oud zeer zit. De manager zegt in de Daily Mirror wel degelijk te balen van de wijze waarop zijn dienstverband bij de Londense club ten einde kwam. Hij noemt de eigenaren van de club ‘ondankbaar’ en stelt hun machtige positie aan de kaak.

Volgens Big Sam lagen de verwachtingen bij the Hammers veel te hoog. “Ik heb alles gedaan wat me gevraagd werd, nog meer zelfs, en dan krijg je stank voor dank. Ze wilden dat ik Europees voetbal haalde (West Ham ging uiteindelijk via het Fair Play-klassement de Europa League in, red.) en zetten in op het halen van de bekerfinale. Dat werd me echter niet verteld toen ik de baan accepteerde.”

Allardyce presteerde uiteindelijk heel behoorlijk met West Ham. “En als je daar niet de waardering voor krijgt die je verdient, neem ik dat hoog op. We hebben elkaar aan het eind van het seizoen de handen geschud en afscheid genomen, maar voor mezelf wist ik al heel lang dat ik niet door zou gaan. Ik hoop dat de eigenaren Slaven Bilic (Allardyce’s opvolger, red.) niet dezelfde eisen hebben opgelegd. Dat is namelijk niet te doen met deze selectie.”

De ervaren oefenmeester liet dat intern ook weten en vermoedt dat hij het slachtoffer is geworden van zijn openheid. “Tegenwoordig ben je als manager een persoon die de eigenaren niet graag zien. Zij bepalen wat er gebeurt. De tijden dat een coach het voor het zeggen had zijn allang voorbij. Je doet er goed aan een relatie op te bouwen met de machtshebbers. Je moet begrip tonen”, besluit Allardyce.

Bezig met laden …