voetbalzone

‘Ik heb met bewondering naar Siem gekeken, hij is een type als Cabaye’

Peter Nusselder24 dec 2014, 10:45
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2014, 10:45
Advertentie

Siem de Jong verruilde Ajax afgelopen zomer voor Newcastle United en de middenvelder had maar even nodig om zich in het basiselftal van trainer Alan Pardew te spelen. Het duurde echter ook niet lang voordat de Nederlander een hamstringblessure opliep. De Jong is bezig met zijn herstel en Pardew kan niet wachten tot hij weer over de zomeraanwinst kan beschikken.

voetbalzone

The Magpies gingen zondag nog in het eigen St James’ Park onderuit tegen laagvlieger Sunderland, en dat was volgens de coach een wedstrijd waarin hij de 25-jarige middenvelder goed had kunnen gebruiken. Pardew kijkt er bovendien naar uit om De Jong, die de training weer hervat heeft, samen te laten spelen met de van Tenerife overgekomen spits Ayoze Pérez.

“Ik heb met bewondering naar Siem gekeken, want tijdens wedstrijden waarin de tegenstander met een hechte defensie speelt, zouden we met hem en Pérez in staat zijn om elke opponent te verschalken”, tekent Sky Sports op uit de mond van Pardew. “Het is dus belangrijk dat hij fit terugkeert. De positie van centrale middenvelder is ontzettend belangrijk in de Premier League. Yohan Cabaye dicteerde daar ons spel en Siem is net zo’n type als Cabaye.”

Bezig met laden …