voetbalzone

‘Ik heb met Messi gesproken en ook voor hem is dat een droom’

Thijs Post21 mei 2014, 17:10
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2014, 17:10
Advertentie

Het WK werd een keer eerder georganiseerd in Brazilië en dat eindtoernooi wil men in het voetbalgekke Zuid-Amerikaanse land het liefst zo snel mogelijk vergeten. Brazilië verloor de finale van 1950 in het eigen Maracanã met 2-1 van aartsrivaal Uruguay. Tegenwoordig is Argentinië de grote voetbalvijand. Dat Argentinië er met de cup vandoor gaat, wordt in Brazilië gezien als ondenkbaar.

voetbalzone

Toch hoopt verdediger Dani Alves dat de finale gaat tussen Brazilië en Argentinië. “Dat is voor mij de droomfinale”, zegt de 31-jarige verdediger van Barcelona. “Ik heb met ploeggenoot Lionel Messi gesproken. Het is niet alleen een droom voor ons, ook voor hen is het een droom. Ik wil de finale niet alleen bereiken, ik wil hem ook winnen. Dat is mijn droom”, klinkt het.

De 72-voudig international van Brazilië vindt het geweldig dat de voorbereiding op het eindtoernooi is begonnen. “Het is een eer om samen te werken met deze spelers. We proberen een band te creëren en hopelijk maakt dat het verschil. De terugkeer van het vertrouwen bij de nationale ploeg is enorm belangrijk. Met onze honger naar het toernooi, weet ik zeker dat we niet falen.”

Bezig met laden …