voetbalzone

'Ik heb met Pogrebnjak afgesproken dat hij twintig goals moet maken'

Daniel Cabot Kerkdijk22 sep 2010, 08:34
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2010, 08:34
Advertentie

Met drie doelpunten had Pavel Pogrebnjak afgelopen weekeinde een belangrijk aandeel in de 7-0 zege van VfB Stuttgart op Borussia Mönchengladbach. Er moeten echter nog meer doelpunten van de Russisch international worden verwacht, zo stelt trainer Christian Gross. "Voor aanvang van het seizoen heb ik hem laten weten dat hij zich meer moet profileren", vertelt Gross aan BILD.

/

"Pavel moet in het strafschopgebied nadrukkelijker aanwezig zijn", vervolgt de Zwitserse oefenmeester. "We hebben afgesproken dat hij twintig doelpunten maakt. Dat aantal verwacht ik van hem." Pogrebnjak, die gehaald werd als opvolger van de naar Bayern München vertrokken Mario Gomez, maakte afgelopen seizoen slechts zes doelpunten in 29 Bundesliga-duels.

De teller van Pogrebnjak staat inmiddels na afgelopen weekeinde op vier stuks. "Hij heeft tot nu toe hard gewerkt", vervolgt Gross zijn relaas. "Maar het maken van goals was zijn manco. Ik vertelde dat hij minder voorspelbaar moest zijn. Die les lijkt hij goed begrepen te hebben."

Bezig met laden …