voetbalzone

‘Ik heb met Real Madrid gesproken, hij is meer dan dertig miljoen waard’

Gijs Freriks21 mei 2014, 22:00
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2014, 22:00
Advertentie

Juan Iturbe kreeg bij FC Porto niet veel speelkansen, maar is afgelopen seizoen opgebloeid bij Hellas. De twintigjarige aanvaller was in 32 wedstrijden in de Serie A goed voor zeven doelpunten en vijf assists en keert mogelijk niet terug naar Oporto. De grootste clubs zitten namelijk achter de Argentijn aan.

voetbalzone

El Messi Guaraní, zoals Iturbe in december 2012 door de Argentijnse krant Olé werd genoemd, wordt in verband gebracht met Paris Saint-Germain, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Tottenham Hotspur, Napoli, Internazionale, AS Roma, Sevilla en Champions League-finalist Real Madrid. Sean Sogliano, de sportief directeur van Hellas, zegt tegenover Telenuovo dat hij Iturbe bij Real heeft aangeboden.

“Ik weet niet waar hij heengaat, ik ga alleen praten met de clubs die hem echt willen hebben. Ik ben onlangs naar Madrid gegaan om met Real te praten, maar zij waren vooral bezig met de Champions League”, aldus Sogliano. “Ik ging er op de gok naartoe, maar wanneer je niet veel geld hebt, moet je creatief zijn met dat soort dingen. Voor mij is Iturbe meer dan dertig miljoen euro waard. Of hij gaat weg voor een enorm bedrag, of hij blijft bij ons.”

De stelligheid van Sogliano is opvallend, want Iturbe staat nog gewoon bij Porto onder contract. Hellas kan de rechtsbuiten tegen een vastgesteld bedrag van vijftien miljoen euro definitief overnemen, maar heeft niet veel financiële middelen.

Bezig met laden …