voetbalzone

‘Ik heb mijn team in de steek gelaten en accepteer mijn straf’

Erik van Dam03 nov 2014, 15:38
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2014, 15:38
Advertentie
voetbalzone

Deniz Türüc voelt zich ellendig, na zijn rode kaart van zondag tegen Heracles Almelo. De middenvelder van Go Ahead Eagles zette halverwege de eerste helft een vliegende tackle in en moest dat bekopen met rood van arbiter Bas Nijhuis. Türüc was erg boos over de veldverwijdering, maar kreeg na afloop een flinke reprimande van trainer Foeke Booy. Een dag later maakt Türüc publiekelijk excuses.

In een statement op de clubwebsite zegt Türüc schuldbewust dat het anders had moeten gaan. “Ik heb mijn excuses gemaakt aan de trainer en de spelers en wil dat hierbij heel graag ook aan de hele club doen en de fans die ons altijd geweldig steunen. Ik heb mijn team in de steek gelaten en accepteer mijn straf. Ik wil zo snel mogelijk weer ons team helpen.”

Trainer Booy vindt dat het nu ook klaar is. Hij wil een punt zetten achter het gebeurde: hij was kwaad, maar nu moet Go Ahead gewoon weer door. “Nu omarmen we Deniz weer. We kunnen door. Ik vraag ook de fans ons allemaal te steunen in dat heilige doel, lijfsbehoud, daar hebben we iedereen hard bij nodig. Zeker ook een goede speler als Deniz.” De aanklager betaald voetbal deed Türüc een schikkingsvoorstel van twee duels en dat accepteert Go Ahead.

Bezig met laden …