voetbalzone

'Ik heb nergens spijt van, ik doe wat het beste is voor het team'

Daniel Cabot Kerkdijk20 jun 2010, 10:08
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2010, 10:08
Advertentie

Paul Le Guen, bondscoach van Kameroen, weigert vooralsnog de handdoek in de ring te gooien. De Ontembare Leeuwen verloren ook hun tweede groepsduel, zaterdag met 2-1 van Denemarken, en hebben geen kans meer de achtste finales te bereiken. Le Guen is echter niet van plan zijn conclusies te trekken. “Ik neem geen ontslag”, klonk het direct na de wedstrijd resoluut.

/

Kameroen kent een tumultueuze WK-campagne. Le Guen posteerde ervaren krachten als Alexandre Song, Rigobert Song en Geremi op de bank. Daarnaast moest aanvaller Samuel Eto’o opereren aan de rechterkant in plaats van centraal en waren er geruchten over vechtpartijen binnen de selectie. Op de vraag of hij ergens spijt van heeft, is de Fransman duidelijk. “Ik heb nergens spijt van. Ik doe wat ik denk dat het beste is voor het team. Je kunt me vertrouwen of niet, zo is het nu eenmaal.”

“Het is jammer, maar het team heeft vechtlust laten zien. Ik ben niet bang om terug te keren naar Kameroen”, laat de keuzeheer optekenen. Sterspeler Eto’o legt de schuld in ieder geval niet bij de coach. “Als ik tegen Japan centraal had gestaan had ik misschien ook niet gescoord. Nu doe ik dat wel, maar verliezen we alsnog. Dat is voetbal.”

Kameroen bungelt na twee nederlagen in Groep E onderaan de ranglijst. De wedstrijd tegen Nederland, donderdag in Kaapstad, is enkel nog van belang voor Oranje. Het Nederlands elftal kan nog eerste of tweede worden in de groep.

Bezig met laden …