voetbalzone

'Ik heb niemand gehoord toen Bayern München een dure speler haalde'

Bart Kruyt03 feb 2015, 13:13
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2015, 13:13
Advertentie

Niet Bayern München of Borussia Dortmund, maar VfL Wolfsburg zorgde voor de meest spectaculaire transfer in Duitsland. De huidige nummer twee van de Bundesliga brak zijn transferrecord voor de komst van André Schürrle, die voor 32 miljoen euro werd overgenomen van Chelsea. Over de hoogte van die transfersom is in Duitsland behoorlijk wat te doen.

voetbalzone

Heribert Bruchhagen, voorzitter van Eintracht Frankfurt, begrijpt er in ieder geval niets van: "32 miljoen euro voor Schürrle, waar gaat dit heen?", vroeg hij zich af bij Sky. Er zijn meer personen uit de Duitse voetballerij die er zo over denken, maar directeur Klaus Allofs van Wolfsburg vindt dat flauw. "Ik heb niemand gehoord toen Bayern een dure speler haalde. En ik heb ook niemand gehoord toen Borussia Ciro Immobile kocht", reageert hij.

"Het is niet eerlijk en bevestigt alle vooroordelen over onze club", vervolgt Allofs. Die vooroordelen zijn bekend: Wolfsburg wordt overeind gehouden door Volkswagen, dat heel wat miljoenen in de club pompt, maar normaal gesproken toch niet dit soort transferbedragen betaalt. "Deze discussie is erg zeldzaam. Ik begrijp er niets van", aldus Allofs. Schürrle trainde dinsdag al mee bij zijn nieuwe club.

Bezig met laden …