voetbalzone

‘Ik heb niet gefaald bij Juventus en zou er best opnieuw willen spelen’

Erik van Dam08 jan 2016, 20:21
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2016, 20:21
Advertentie

Sebastian Giovinco stond van 2006 tot januari 2015 onder contract bij Juventus, maar brak er nooit echt door. De club verhuurde hem eerst aan Empoli en later aan Parma, en bij die laatste club deed hij het zo goed dat Parma hem kocht. Giovinco maakte vervolgens vijftien goals en Juventus haalde hem terug, maar weer slaagde de aanvaller niet. Toch heeft hij de club uit zijn geboortestad Turijn nog altijd in zijn hart zitten.

voetbalzone

Sinds Giovinco een jaar geleden verkaste naar Toronto FC veranderde er veel. Hij bleek plotseling een echte goalgetter en maakte in 33 wedstrijden 22 doelpunten voor de Major League Soccer-club: goed voor een gedeelde eerste plaats op de topscorerslijst. “Ik ben hier heel gelukkig en ben blij met de keuze die ik een jaar geleden maakte”, vertelt de Italiaan aan Sky Italia. “Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint, ik wil snel weer aan voetballen toekomen.”

“Of ik Juventus nog mis? Ja, maar ik heb de knoop doorgehakt en ben blij met mijn keuze. Ik wist dat de Major League een competitie in opkomst was en ik wilde een ander leven. De Serie A als competitie mis ik niet echt. Over een paar jaar zullen we wel weer zien, maar voor nu ben ik gelukkig waar ik zit. De toekomst kan ik niet voorspellen en je kunt nooit ‘nooit’ zeggen. Het voetbal hier is groeiende en over vijf, zes jaar is deze competitie nog groter en belangrijker”, voorspelt Giovinco.

Gevraagd naar zijn voorkeur bij een eventuele terugkeer in Europa is de aanvaller duidelijk. “Juventus. Ik zou er best opnieuw willen spelen, ik ben blij met hetgeen ik daar gedaan heb, ook al had het meer kunnen zijn. Ik vind nog steeds niet dat ik er gefaald heb”, aldus de 28-jarige Giovinco, die in 92 wedstrijden voor Juventus niet verder kwam dan 12 goals. In zijn laatste (halve) seizoen scoorde hij niet één keer voor la Vecchia Signora.

Bezig met laden …