voetbalzone

‘Ik heb niets uit te leggen en ze hoeven mij niet leuk te vinden’

Gijs Freriks11 okt 2015, 10:40
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2015, 10:40
Advertentie

De Verenigde Staten gingen in de nacht van zaterdag op zondag met 3-2 onderuit tegen Mexico en grepen daardoor de CONCACAF Cup en plaatsing voor de Confederations Cup van 2017 in Rusland mis. De druk op Jürgen Klinsmann neemt toe, want op de Gold Cup kwam het gastland als titelverdediger niet verder dan de halve finale doordat er met 1-2 van Jamaica werd verloren.

voetbalzone

Het contract van de 51-jarige Duitser loopt echter nog door tot en met het WK van 2018, maar Klinsmann voelde op de persconferentie niet de behoefte om inhoudelijk op de kritiek in te gaan: “Ik heb helemaal niets uit te leggen. Iedereen kan en mag zijn mening geven en het is logisch dat niet iedereen je mag. Dat is prima. Ik ben hier niet om leuk gevonden te worden. Ik probeer een goede prestatie te leveren.”

“Ik ben bevoorrecht dat ik deze rol mag uitoefenen en de Verenigde Staten met vertegenwoordigen in de voetballerij. Ik doe mijn best en laat de mensen die zich willen uitspreken, oordelen. Het is alleen maar goed dat mensen hun mening mogen uiten”, aldus Klinsmann, die sinds juli 2011 de technisch eindverantwoordelijk is bij de VS en eerder voor de groep stond bij Duitsland en Bayern München.

Bezig met laden …