voetbalzone

'Ik heb niks gezegd in de rust, de spelers wisten dat het heel erg slecht was'

Matthijs van Laar01 mrt 2014, 20:15
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2014, 20:15
Advertentie
voetbalzone

Chelsea verstevigde zaterdagmiddag de koppositie in de Premier League door met 1-3 te winnen bij Fulham. De Londenaren kenden een moeizame eerste helft, maar liepen dankzij een drietal treffers van André Schürrle alsnog vrij eenvoudig weg bij de hekkensluiter. Daardoor staan de Londenaren nu minimaal vier punten los van de concurrentie, maar José Mourinho laat zich daardoor niet foppen. "Dat verschil is fake."

De Portugees wees er na afloop fijntjes op dat Manchester City weliswaar zes punten achterstaat, maar tevens nog twee wedstrijden tegoed heeft. "Als ze die winnen, staan zij bovenaan", zei hij. Vervolgens werd de coach gevraagd naar zijn uitspatting in de rust, nadat zijn spelers in de eerste 45 minuten op Craven Cottage onder de maat acteerden. "Ik heb niks gezegd, geen woord. Ik ben de kleedkamer binnengelopen en toen weer naar buiten gegaan."

Dat bleek uiteindelijk de juiste aanpak, want na ruim twintig minuten spelen in het tweede bedrijf was de klus geklaard. "Het was een geweldige reactie op de slechtste prestatie dit seizoen", aldus Mourinho, die refereerde aan de eerste helft. "De spelers wisten dat het heel erg slecht was. Ik heb niet vaak zo'n slechte eerste helft meegemaakt. Maar de tweede helft was de beste van dit jaar."

Bezig met laden …