voetbalzone

‘Ik heb nog niet het gevoel dat ik iets bereikt heb bij Manchester United’

Erik van Dam25 apr 2013, 13:25
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2013, 13:25
Advertentie

Manchester United deed voor aanvang van dit seizoen een handvol aankopen voor de A-selectie. De belangrijkste versterkingen waren Robin van Persie en Shinji Kagawa, terwijl Alexander Büttner ook aangetrokken werd. Laatstgenoemde richt zich op de lange termijn en Van Persie aantrekken bleek een meesterzet van de Engelsen. Kagawa zit er nog een beetje tussenin, lijkt het. Zo ervaart hij het zelf ook, blijkt uit een interview met Sports Nippon.

/

De 24-jarige middenvelder kwam voor 22 miljoen euro over van Borussia Dortmund, met wie hij twee keer op rij Duits kampioen werd. Hij begon goed op Old Trafford, maar raakte vervolgens geblesseerd aan zijn knie en bleef daarna achter qua niveau. In maart deed hij het stukken beter en maakte hij tegen Norwich City zelfs een hattrick. “Om eerlijk te zijn, heb ik hier nog niet zoveel bijgedragen als in Dortmund”, zegt Kagawa.

De Japanner betreurt het dat hij geblesseerd raakte aan zijn knie. “Ik heb daardoor nog niet het gevoel dat ik iets bereikt heb bij Manchester United”, geeft hij aan. Maandag werd Kagawa in zijn debuutseizoen wel kampioen, maar hij speelde minder dan hij gehoopt had: achttien duels, waarvan drie als invaller. “Ik ben nu driemaal op rij kampioen geworden, dat is wel mooi. Maar mijn carrière moet nog wel beter en beter worden.”

Bezig met laden …