voetbalzone

‘Ik heb nog tien duels om mee te mogen naar Brazilië’

Erik van Dam05 mrt 2014, 14:05
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2014, 14:05
Advertentie
voetbalzone

Qua doelmannen heeft bondscoach Louis van Gaal meer dan genoeg opties, in aanloop naar het WK. Het toernooi in Brazilië gaat in juni van start en liefst zes keepers hopen op een plek in de selectie van Oranje: Jasper Cillessen, Michel Vorm, Maarten Stekelenburg, Tim Krul, Jeroen Zoet en Kenneth Vermeer. Krul viel af voor de oefeninterland van woensdag tegen Frankrijk, maar wil blijven knokken voor een kans.

Van Gaal kan slechts drie doelmannen meenemen naar het WK en zal er dus enkele moeten teleurstellen, weet ook Krul. “Ik ga hard mijn best doen om te laten zien dat ík in dat vliegtuig naar Brazilië moet zitten”, kondigt de keeper van Newcastle United aan in een interview met The Journal. “Van Gaal heeft niet gebeld om zijn beslissing uit te leggen, maar ik denk ook niet dat hij dat hoeft te doen.”

“We hebben met Newcastle een slechte maand doorgemaakt, daar moeten we eerlijk in zijn. We hebben het echter omgedraaid met twee sterke zeges en het enige dat ik nu zelf kan doen, is in de laatste tien wedstrijden veel indruk maken”, aldus Krul. “Een goede serie met Newcastle United kan mijn kansen op het WK vergroten, want daar kijkt de bondscoach natuurlijk wel naar.”

“Hij zei in een persconferentie dat enkele internationals een slechte periode hebben gehad en dat hij vanaf nu serieus kijkt. Ik kan alleen maar hard werken om weer bij de selectie te geraken”, geeft de vijfvoudig international aan. In juni 2011 debuteerde hij in Oranje, tijdens de tournee door Zuid-Amerika. Hij mocht toen twee keer negentig minuten plaatsnemen tussen de palen tegen Brazilië en Uruguay. Daarna kwamen er nog optredens bij tegen Bulgarije, Turkije en Italië. Die laatste wedstrijd is al dertien maanden geleden.

Bezig met laden …