voetbalzone

‘Ik heb nog veel werk te doen om naar Real Madrid te kunnen’

Daniel Cabot Kerkdijk05 jun 2013, 20:21
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2013, 20:21
Advertentie
/

Pierre-Emerick Aubameyang was afgelopen seizoen de grote smaakmaker bij Saint-Étienne. De aanvaller scoorde negentien keer in de Ligue 1 en hielp de club met de Coupe de la Ligue ook aan de eerste prijs sinds 32 jaar. Het is voor de Gabonees tijd voor een stap hogerop en er trekken diverse clubs aan de mouw van de 23-jarige Aubameyang.

Het jeugdproduct van AC Milan bevestigt dat hij in de belangstelling staat van clubs uit Duitsland en Engeland. “Bayer Leverkusen heeft zijn interesse aan de club en mijn vader kenbaar gemaakt”, vertelt Aubemayang tegen RMC. “Zij hebben een interessant project, maar ik moet alle opties overwegen. Borussia Dortmund is er namelijk ook. Ik zie mijzelf wel in de Duitse of Engelse competitie spelen, maar mijn droom is nog altijd om in Spanje te spelen”, zegt de behendige aanvaller.

De 28-voudig international, negen doelpunten, hoopt zich ooit bij een topclub in de Primera División te kunnen voegen, maar weet dat dit nog erg lastig gaat worden. “Ik heb nog veel werk te doen om naar een grote club als Real Madrid te kunnen, maar ik neig nu meer naar Duitsland, want dat is een competitie die hard groeit”, zegt Aubameyang, die een binnenlandse transfer overigens ook niet uitsluit. “Paris Saint-Germain mag niet worden uitgesloten, maar er moet een aanbieding komen. Dan zal ik die bestuderen.”

Bezig met laden …