voetbalzone

‘Ik heb nooit spijt gehad dat ik besloot niet naar Chelsea te vertrekken’

Erik van Dam28 nov 2015, 07:40
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2015, 07:40
Advertentie

Nadat hij op jonge leeftijd eerste keeper werd bij Birmingham City besloot Jack Butland in de zomer van 2013 niet in te gaan op interesse van Chelsea. De Engelse topclub wilde hem graag aantrekken als extra concurrentie onder de lat, maar Butland zei ‘nee’. Hij koos voor de weg der geleidelijkheid en tekende in diezelfde zomer nog bij Stoke City. Achteraf bezien een wijze beslissing, vindt hij.

voetbalzone

Na uitleenbeurten bij Barnsley, Leeds United en Derby County is Butland nu de eerste keeper in Stoke-on-Trent: concurrent Asmir Begovic nam in de zomer de wijk naar Chelsea en trainer Mark Hughes wendde zich toen meteen tot de 22-jarige Butland. “Ik heb nooit spijt gehad dat ik besloot niet naar Chelsea te vertrekken. Als je vertrekt bij je club, wil je wel in het team terechtkomen en meteen indruk maken”, vindt Butland.

“Dat het hier niet lukte was lastig, maar ik ben kalm gebleven en ben mijn enthousiasme niet kwijtgeraakt. Het duurde even, maar ik ben blij met hoe het nu gaat. Ik ben ook pas 22 jaar, het was niet logisch geweest als ik op mijn 19e hier een basisplaats had verwacht. Dan had ik misschien te veel voor mijn kiezen gekregen. Het is een zegen in vermomming geweest dat ik niet meteen in de basis kon beginnen”, vindt Butland.

Bij Chelsea hield men uiteindelijk vast aan Petr Cech en Thibaut Courtois en afgelopen zomer vertrok toch en arriveerde Begovic. Butland heeft nu een vaste plaats bij Stoke City, iets wat hem bij Chelsea vermoedelijk niet gegeven was, en hij speelde recent zijn tweede en derde interland voor Engeland. Roy Hodgson stelde hem in de basis op tegen Litouwen en liet hem tegen Frankrijk na rust meedoen.

Bezig met laden …