voetbalzone

‘Ik heb ontzettend veel naar Fàbregas gekeken, die ademt echt voetbal’

Erik van Dam08 mrt 2016, 09:01
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2016, 09:01
Advertentie

Marco Verratti probeert zich woensdagavond met Paris Saint-Germain te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 2-1 overwinning op Chelsea in Parijs, drie weken geleden, staan de Fransen er goed voor. Er zal echter een topprestatie voor nodig zijn om woensdagavond lachend Stamford Bridge te verlaten en Verratti weet dat de Engelsen beschikken over de nodige topspelers.

/

Hoewel het dit seizoen lange tijd voor geen meter draaide bij Chelsea, lopen er wel imposante namen rond in Londen. Verratti is zich daar maar al te goed van bewust. “Ik kijk heel veel voetbal en als ik één speler uit het huidige Chelsea moest kiezen met wie ik mij identificeer, dan is dat Cesc Fàbregas. Hij laat echt zien waar het allemaal om gaat, hij ademt voetbal en je ziet aan zijn spel hoe graag hij het doet”, zegt Verratti.

In The Guardian geeft de Italiaanse middenvelder aan dat hij Fàbregas al jaren nauwlettend volgt. “Hij was al een grootheid toen ik nog maar net begonnen was, dus ik heb het nodige van hem gezien. Hij is voor mij echt een voorbeeld, iemand van wie ik veel kan leren. Daarnaast is een persoonlijkheid als Diego Costa in je team ook handig en nodig. Hij creëert oorlogen, maar ik ken hem een beetje en het is een goede kerel. Hij verandert gewoon compleet zodra hij het veld op stapt.”

Bezig met laden …