voetbalzone

‘Ik heb ook een Louis van Gaal nodig, maar die lopen hier niet veel rond’

Yanick Vos21 dec 2016, 09:38
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2016, 09:38
Advertentie

Timothy Fosu-Mensah verlengde onlangs zijn contract bij Manchester United tot de zomer van 2020. Hij maakte vorig seizoen zijn debuut onder Louis van Gaal en heeft een mooie carrière in het vooruitzicht. Maar hij is niet de enige Fosu-Mensah die aan het begin staat van zijn loopbaan in Engeland. Broer Alfons speelt ook in Engeland, bij North Ferriby United in de National League.

/

De 22-jarige aanvaller moet vooralsnog genoegen nemen met een reserverol. "Als alles meezit, kan hij in het Championship mee. Maar het zít hem nooit mee", zegt Timothy in gesprek met Voetbal International. "Toch blijft hij proberen, blijft hij knokken. Ik kan me niet echt verplaatsen in zijn situatie. Zelf ben ik heel vroeg van Zeeburgia naar Ajax gegaan, heb ik qua opleidingen zo ongeveer de best denkbare weg gevolgd en kreeg ik van Louis van Gaal al heel snel een kans bij Manchester United.”

Alfons hoopt op betere tijden. "Ik heb echt een trainer nodig met voetbalogen, met een voetbalhart, die zegt: 'Jij bent de speler die we zoeken'. Ik heb ook een Louis van Gaal nodig, eigenlijk. Maar ja… die lopen bij de kleinere clubs in Engeland niet zoveel rond."

Bezig met laden …